Forelskelse og parforhold

Det er Marte og Knut som bestemmer hva vi skal snakke om  i vår «livlegeprat» i Nitimen på tirsdager 10.30. I tre uker framover er det forelskelse og parforhold som får fokus. Dette sterke emosjonelle og kroppslige rushet som nesten tar over styringen når det får tak. Hva er det som skjer? Hvorfor får det så mye fokus og makt over oss? Hvordan starter det og hva er det egentlig som skjer i kroppen?

Mest spørsmål selvfølgelig, men bak undringen leter vi etter refleksjoner om alt fra hvordan vi kan nye det, flyte med, og hvordan vi kan koble inn det rasjonelle når det tar overhånd, eller alt for brått er slutt, eller når hverdagen igjen slår inn. Og hva skjer med tiden når man lager et parforhold? Hvor blir forelskelsen av? Og hva skjer når det er slutt, enten at man går fra hverandre eller at «døden skiller oss ad»?

Er forelskelsen kroppens egen rus? Hva ligner det på, og hva er det til for?

Stopp opp og tenk med oss i Nitimen.