«Livlegen» i Nitimen

Her er utsikten fra mitt «ute-radiostudio» når jeg snakker som «livlegen» fra den lille byen i Syd-Frankrike som jeg oppholder meg i av og til.

Herfra bruker jeg en spesiell app som sender best mulig digital lyd hjem til Nitime-studio på Marienlyst via min mobil (med ørlite forsinkelse i forhold til en standard telefonlinje).

Dette blir den siste sesongen med fast «livlege»spalte på tirsdager. Når høsten kommer skal vi rokkere litt på spaltene og finne nye faste temaer. Men noen uker ennå vil altså Nitimens livlege* – dukke opp på tirsdager, så hvis dere har tips til hva vi skal ta opp av temaer så send SMS til 1987 med kodeord nitimen.

_________________________________________________________________

Kom med forslag til temaer vi bør ta opp – alt fra krenking og forelskelse til laktoseintoleranse og fyllesjuke.

Send tekstmelding til 1987 – kodeord: Nitimen, eller skriv epost til nitimen@nrk.no

*) En livlege er en personlig lege for en høytstående person, for eksempel en konge, president, pave eller politiker. Livlegen står ansvarlig for sin pasients helse og må være tilgjengelig døgnet rundt. I Norge har kongen egen livlege. Ordet «livlege» er en oversettelse av tysk Leibarzt, hvor «liv» har den avblekede betydningen «person». Sammenlign livvakt (Leibwache) og livrett (Leibgericht).[1] I eldre tid kaltes en livlege ofte arkiater, av gresk ἀρχιατρός «førstelege».

Passe godt til slagordet: Enhver bør være konge i sitt eget liv.